Subscribe:Posts Comments

Thursday, January 20, 2011

PRO - ASPIRASI MENAFIKAN PEMBABITAN ISU FLYERS BOIKOT AGM KELAB IQRA

PRO - ASPIRASI MENAFIKAN PEMBABITAN ISU FLYERS BOIKOT AGM KELAB IQRA`

21 Jan 2011 -  Pihak  Pro - Aspirasi mengutuk perbuatan edaran flyers Memboikot AGM Kelab Iqra` . Pihak Pro - Aspirasi tegaskan sekali lagi perbuatan ini jelas satu permainan politik kotor pihak yang mempunyai kepentingan diri bagi menganggu keharmonian kampus.

Pihak Aspirasi juga menasihatkan mahasiwa/i suapaya tidak terpedaya dengan agenda pihak tertentu ini.
Kita pihak Aspirasi mohon supaya tidak dikaitkan dalam isu ini kerana kita mula melihat terdapat pihak yang cuba menyalahkan Pihak Aspirasi. Ini politik kotor dan tidak mencerminkan budaya Intelektual yang di pegang dalam Idealisme Pro -Aspirasi.

Pihak Pro - Aspirasi mengucapkan selamat kepada AGM Kelab Iqra`. Dan hikmahnya , flyers ini dapat mempopularkan lagi AGM kelab Iqra`. Maka Pihak Aspirasi mampu mengucapkan "kasihan" kepada penyebar flyers yang tidak bertamadun ini.

Sekian.

3 comments:

 1. kebiasaannya mereka yang bawa keluar sendiri flyers tue untuk mendapat simpati...

  ReplyDelete
 2. lagi satu ape la kepentingan setakat AGM itu pada aspirasi??
  mesti dari golongan mereka juga yg nampak ini adalah peluang utk raih simpati..rancangan mengenai sesuatu didalangi oleh org2 pro m dengan kata lain utk sokongan terhadap kelab iqra sbb isu yg dimainkan adalah agama..dari isu yg dimainkan kita nampak mereka sgt menguasai terhadap peluang ini?
  peluang ini telah dimanipulasi sbagai politik kotor dalam meraih undi..kerja flyer diedarkan adalah sgt sinonim dgn mereka kerana mereka menggunakan waktu pagi dan ketika subur menjelma..sebelum ini flyer2 blog pro m telah ditampal di semua kolej..maka ini menjelaskan lagi gerakan mereka...cuba mahasiswa renungkan!!cara yg sama flyer2 lain di edarkan..

  ReplyDelete
 3. "CUBAAN MENYEBAR FLIERS BOIKOT AGM KELAB IQRA' DI TDI GAGAL!!

  kebetulan jam 4.30am tadi saya baru pulang dari Kuala Lumpur (perjumpaan bersama Tim Menteri Belia dan Sukan),semasa berjalan menuju ke bilik saya di TDI, ternampak fliers2 ini berteraburan di tangga2, telah saya kutip kesemuanya di TDI.

  Angkara siapa? yang pasti BUKAN PRO ASPIRASI, kalau ini cubaan menuduh PRO ASPIRASI yang buat, maka cubaan ini telah KANTOI!

  Aspirasi tidak pernah menggunakan cara kotor begini!

  Tahun lalu semasa pilihanraya kampus, pihak Pro-Mahasiswa mensabotaj banner dan fliers rakan2 mereka sendiri dan terus menuduh Pro-Aspirasi yang lakukan, taktik kempen politik luar yang kotor untuk menagih simpati, TAK GENTLEMAN!

  4.40am: Saya telah menghubungi pihak keselamatan UTHM untuk bantu mengutip fliers2 ini sekiranya ia turut di tabur di kolej kediaman lain.

  Saya mendoakan supaya Kelab Iqra' dapat meneruskan AGM dengan Lancar."

  saya memetik kenyataan saudara shahzada khan berkenaan flyers boikot AGM KI.. satu kenyataan yg x sepatutnya beliau keluarkan kerana belum ada bukti tp sudah menuding jari kepada org lain. itu satu..
  yg kedua.. tiada sebarang tuduhan dilemparkan kepada pihak Pro A berkenaan isu ini, tetapi kenyataan beliau menyebabkan dia terlalu tergesa-gesa menafikan seprti hendak menutup aibnya sendiri..
  yg ketiga.. bg pendapat sy, cukup hanya sekadar beliau menafikan bahawa tindakan itu bukan dari pihaknya & x perlu beliau kaitkan dengan mana2 pihak.. kerana statement2 sebegini menampakkan kelemahannya ditambah pula tiada bukti yg beliau boleh kemukakan.. ini menanmpakkan seolah2 beliau cuba menyembunyikan sesuatu..
  yg keempat.. tuduhan sebeginilah yg menimbulkan pertelingkahan.. jika Pro M berdiam maka itu adalah tindakan bodoh.. jd disini siapa pencetus kepada pertelingkahan ini sebenarnya.. adakah Pro M.. pastinya akan berbalik kepada Pro A..
  cuba fikir2 & renung semula..

  ReplyDelete